Włoskie pieczywo z dodatkiem soli morskiej, oliwy D.O.P. i rozmarynu
Włoskie pieczywo z mortadelą, ricottą i pistacjami
Talerz włoskich wędlin, piemonckich serów i marynat podawanych z focaccią
Frytki z polenty z fenkułem i parmezanem podawane z majonezem truflowym
Tatar wołowy z Lardo i chipsem z parmezanu
Tradycyjny Piemoncki przysmak – sos z oliwy, czosnku i anchois z chrupiącymi warzywami sezonowymi
Cienko krojona, pieczona cielęcina polana sosem z tuńczyka, kaparów i anchois
Pate podawane z brioche, konfiturą z pomarańczy i karmelizowanymi pestkami dyni
Carpaccio wołowe z marynowanymi grzybami, kaparami, Parmezanem, rukolą i oliwą truflową
Gnocchi w sosie z piemonckich serów
Domowa lasagne z sosem Ragu, pieczona w piecu
Spaghetti z pesto z bazylii, prażonych orzechów pinii i parmezanem, z dodatkiem oliwy D.O.P
Pierożki nadziewane szarpaną wołowiną z lubczykiem, podawane z rydzami w sosie demi-glace
Ręcznie robiony makaron Tajarin z truflami
Risotto z krewetkami, bisque i marynowanymi pomidorkami
Ręcznie robiony makaron Tajarin z aromatycznymi borowikami
Tagliatelle z owocami morza, w sosie z białego wina
Tagliatelle z krewetkami i sosem z białego wina
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina, puree ziemniaczane
Pierś gęsi nadziewana orzechami i żurawiną, kluseczki dyniowe z ricottą, radicchio z sosem balsamicznym i demi-glace
Stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu, z frytkami z polenty i dzikim brokułem
Płat cielęciny z szynką parmeńską D.O.P., duszony w białym winie, podawana z puree i mixem sałat
Smażony filet z okonia morskiego w sosie winno-maślanym, podawany z ziemniakami grillowanymi
Talerz owoców morza w białym winie dla dwóch osób, krewetki, kalmary, małże, vongole, ośmiornica, focaccia
Smażony halibut, czarna soczewica z dynią i salami picante, sos bisque, piklowana dynia
Smażone kalmary, ośmiornice, krewetki, w towarzystwie mieszanych sałat z oliwą oraz sosem mayo z mango i chili
Biała pizza z najlepszymi Piemonckimi serami i świeżym tymiankiem
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka, pieczarki portobello
Ricotta, mozzarella fior di latte, guanciale (boczek), żółtko, parmezan
Ricotta, mozzarella fior di latte, bufala, mortadella, pistacje
Mozzarella fior di latte, stracciatella, czosnek, anchois, oliwki, pomidorki cherry, szałwia
Mozzarella fior di latte, ricotta z mango, krewetki, kalmary, pomidorki cherry, dresing limonkowo-imbirowy
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska D.O.P., rukola, pomidorki cherry, parmezan
Oryginalna mozzarella di bufala, sos pomidorowy, świeża bazylia
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, spianata piccante ventricina, konfitura z czerwonej cebuli, gorgonzola
Sos pomidorowy pikantny, mozzarella fior di latte, salami napoli, spianata picante, ser stracciatella, bazylia
mozzarella fior di latte, ricotta z pesto, pomidorki cherry, orzechy pini
Ricotta, mozzarella fior di latte, grzyby, parmezan, natka pietruszki
Sos pomidorowy, mozzarella, salami łagodne
Sos pomidorowy, mozzarella, pikantne salami
Roszponka, pieczone warzywa korzenne w ziołach, rwana mozzarella di Bufala, pomidorki cherry, dresing bazyliowy
Bukiet sałat z granatem, pomidorkami cherry i krewetkami w tempurze kokosowej, sos majo z mango i chili
Bukiet sałat, dresing pomoarańczowo-imbirowy, gravlax z łososia, marynowana dynia z goździkami, żurawina, pomarańcza, pomidorki cherry
Bulion z gęsi z makaronem szafranowym
Krem z pieczonej dyni z mlekiem kokosowym i musem z gorgonzoli
Suflet czekoladowy naszej receptury podawany z lodami waniliowymi i porzeczką
Ciasto cygaretkowe z kremem makowym, konfiturą z pomarańczy i rozmarynowym cukrem pudrem
Beza z mascarpone, marakują i owocami
Tiramisu według naszego autorskiego przepisu
Rosół z makaronem
Kluseczki gnocchi w sosie pomidorowym
Spaghetti z klasycznym sosem z mięsa i pomidorów
Sos pomidorowy, ser mozarella
Nagetsy podawane z frytkami i pomidorkami cherry
Osteria Piemonte – włoska restauracja Warszawa Ursus
Zapraszamy!